Kremi Travel Blog - To Travel Is to Live

``Най - добрият подарък, който можеш да си подариш, е живот, пълен с приключения``

Луис Карол

Нова Година ~24 в Сърбия или Където Сава среща Дунава …

Това, което Новата година ще ви донесе, ще зависи до голяма степен от това, което вие ще донесете на Новата година, защото миналогодишните думи принадлежат на миналогодишния език, а думите на следващата година очакват друг глас!
Вашият!

Повече…

Душата на Испания или 1001 нощ из приказна Андалусия

Приказки от 1001 нощ, дворци строени от вълшебници … или просто една история с много лица на Иберийския полуостров?

Пропътувахме километри, най-накрая да се полюлеем на люлката на средновековната цивилизация на Южна Испания или … нейната душа – АНДАЛУСИЯ!

Повече…

Без Сицилия Италия не би имала душа или когато зърнеш другото лице на ботуша – Част 1ва

Преместете се в Сицилия! Сериозно, те знаят как да живеят и да не им пука. Хубави коли, Скъпи костюми, Страхотна храна, Прекрасно вино …  Пристигат на работа в 10. Обяд – от 12 до 15.  Тръгват си от работа в 17.

Това е живот!

Повече…

Да се потопиш в Македонско или Сватбата на братовчед ми – Част 1ва Пътуването!

„И затова разбирателството между мъжа и жената ще се постигне само когато те се опознаят, когато видят общите си интереси,
изучат живота от едни и същи източници и тръгнат заедно,
за да го изживеят както трябва. Разумно и здравословно.“ Емил Зола

Повече…

Египет – Богове, Фараони, Жаркото слънце на пустинята и още нещо …

„Според Алберт Айнщайн, логиката ни отвежда от точка А, до точка В – а въображението – НАВСЯКЪДЕ!“ Със сигурност няма човек, който да не мечтае да види от близо едно от 7те Чудеса на Света, а именно Пирамидите в Гиза – Египет!

Повече…

Румъния – Легендата оживява ..

“ – Вярваш ли в съдбата? Че дори силите на времето могат да бъдат променени за определена цел? Че най-щастливият човек на този свят е този, който намери истинската любов? “ – Дракула

Повече…

Едно пътуване до Южна Италия или как Когато изпитваш нужда да повярваш в нещо, трябва да започнеш от себе си! Част 1

Случвало ли ви се е да се почувствате сам/а, да не знаете кой път да поемете, ежедневието ви изведнъж да посивее и да нямате желание за нищо … Имате ли куп сложни взаимоотношения, с които просто не знаете какво да правите? Търсите ли безуспешно вдъхновението си? Всичко това може да са знаци, че имате нужда от едно хубаво, напоително пътуване без други хора, за да се отпуснете и да оставите съзнанието си да поблуждае. В блуждаенето се раждат най-добрите идеи. Лично изопробвано.

Повече…

3 Март – Звук и Светлина или .. „Сядай да ти разправям“

Да пътуваш с приятел е изкуство, което няма къде да научиш. То се усъвършенства с изминатите километри, износените обувки и общите спомени. Всъщност, изобщо не е нужно да имаш повод за пътуване с приятел. Нито дестинация. Нито пари. Достатъчно е само да имаш приятел.

👉 А всеки се нуждае от приятел, който ще се обади и ще каже:„ Облечи се, отиваме на приключение!“

Повече…