МАВРИЦИЙ 2021

ОСТРОВ МАВРИЦИЙ - ПЕРЛАТА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН

ОСТРОВ МАВРИЦИЙ - ПЕРЛАТА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН
09 Април 2015 г.
Република Мавриций е островна държава в югозападния Индийски океан, на около 900 km източно от най-големия африкански остров Мадагаскар. Освен остров Мавриций, републиката включва островите Св. Брендън, Родригес и Агалега. Остров Мавриций е открит през 1507 г. от португалски мореплаватели, като никога преди това не е бил населен с хора. Столицата е Порт Луис, а официалният език е английски, като той е и основния търговски език, не по малко обаче е разпространен френският език, тъй като той е основата за местния разговорен креолски език.

Климат:
Климатът е тропически, средните годишни температури са около 29 градуса, което прави остров Мавриций целогодишна дестинация.
Месеците от м. Май до м. Октомври са по-хладни, което се изразява повече в ниската влажност на въздуха, отколкото в понижаване на температурите. Температурата на морската вода варира от 24 до 29 градуса. 
Религия:
Основна – хиндуси - 50%, следват християни – 32% (основно католици – 27%), мюсюлмани – около 17%.
Как да стигнем до остров Мавриций:
Има редовни полети с AIR France, Air Mauritius, Emirates. Продължителността на полета е около 11 часа 40 мин., като приблизителното разстояние от европейско летище е 8000 км
Защо Мавиций:
Тюркоазена лагуна, обградена от коралов риф, липса на опасни представители на фауната, мултинационална култура и кухня, фин бял пясък и топли, галещи води... това са само част от предимствата на острова. По време на Вашия престой, Вие имате възможност да се включите в някои от множеството допълнителни активности, като например гмуркане, сърф, кайт,  голф, посещение на природни паркове, ботанически градини, скай дайвинг, плаване с яхта и мн. други
Ако Вие желате Вашата сватба да бъде на някое екзотично място, Мавриций е точно за Вас. Островът е популярна сватбена дестинация, както заради красивата природа и романтичната обстановка, така и заради факта, че сключения граждански брак е юридически валиден по света.
Мавриций е подходяща дестинация, както за романтична почивка, така и а семейна. Почти всички хотели разполагат с детски басейни и анимация.

Визовият режим е облекчен, като виза се полага на място.

МАВРИЦИЙ

 
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

 

ТА "КРЕМИНА-ТУР" ЕТ Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството, включително и на този сайт, са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване!