ИСТАНБУЛ, ЛАЛЕ, ЛЮБОВ И МАЛКИТЕ НЕЩА! (№: )

Оценка:
Топ оферта
ИСТАНБУЛ, ЛАЛЕ, ЛЮБОВ И МАЛКИТЕ НЕЩА!
zoom
ИСТАНБУЛ, ЛАЛЕ, ЛЮБОВ И МАЛКИТЕ НЕЩА! ИСТАНБУЛ, ЛАЛЕ, ЛЮБОВ И МАЛКИТЕ НЕЩА! ИСТАНБУЛ, ЛАЛЕ, ЛЮБОВ И МАЛКИТЕ НЕЩА! ИСТАНБУЛ, ЛАЛЕ, ЛЮБОВ И МАЛКИТЕ НЕЩА! ИСТАНБУЛ, ЛАЛЕ, ЛЮБОВ И МАЛКИТЕ НЕЩА! ИСТАНБУЛ, ЛАЛЕ, ЛЮБОВ И МАЛКИТЕ НЕЩА! ИСТАНБУЛ, ЛАЛЕ, ЛЮБОВ И МАЛКИТЕ НЕЩА! ИСТАНБУЛ, ЛАЛЕ, ЛЮБОВ И МАЛКИТЕ НЕЩА! ИСТАНБУЛ, ЛАЛЕ, ЛЮБОВ И МАЛКИТЕ НЕЩА! ИСТАНБУЛ, ЛАЛЕ, ЛЮБОВ И МАЛКИТЕ НЕЩА!

В Турция има два значими празника специално посветени на цветята – това е фестивалът в Анталия и ежегодният Фестивал на лалетата (Istanbul Lale Festivali), който се провежда в Истанбул.
Специално за честването на Фестивала на Лалето в един от най-големите градове в Турция-Истанбул се засаждат няколко милиона луковици на лалета, разнообразни по своята форма и цвят. Каним Ви на една неустоима разходка из мегаполиса и заедно да се включим и отпразнуваме ежегодния фестивал на лалето!

ИСТАНБУЛ, ЛАЛЕ, ЛЮБОВ И МАЛКИТЕ НЕЩА ...

ИЛИ ФЕСТИВАЛЪТ НА ЛЕЛЕТО И ИСТАНБУЛ С ВСИЧКО ВКЛЮЧЕНО И КАПЧИЦА ЛЮБОВ ?

tulip

Дата на отпътуване: 14.04.2022г.

Маршрут: Разград-Русе Велико Търново Габрово-Казанлък - Стара Загора Истанбул -Стара Загора Габрово-Велико Търново-Русе Разград

ЦЕНА:

Отпътуване от Русе, Велико Търново, Габрово: 269лв/ Цена с включени всички посещения: 412лв

Отпътуване от Стара Загора и Казанлък: 252лв./ Цена с включени всички посещения: 392лв

ПРОГРАМА:

Iден png clipart ottoman paint finishing ottoman empire tasbih word ottoman motif blue text

„АКО СВЕТЪТ БЕШЕ ЕДНА ДЪРЖАВА, ТО ИСТАНБУЛ, ЩЕШЕ ДА Е НЕЙНАТА СТОЛИЦА!“

Наполеон Бонапард

Отпътуване от гр.Разград в 20,30ч от паркинга на Средношколско общежитие от гр Русе, Централна ЖП гара, Паркинг „Митница“ в 21.30 ч. , от Велико Търново, от хотел „Етър“ в 23,00 ч. , от Габрово, от бензиностанция „ Лукойл“ до „Дома на хумора и сатирата“в 00,00 ч.  Около 01,00 от Казанлък – Шел на изхода, Стара Загора 02,00ч бензиностанция МВ на Славянска.

Нощен преход и преминаваме през ГКПП Лесово.

Непосредствено преди Истанбул, ще направим кратка почивка за освежаване!

Пристигане в Истанбул около 09:30ч.

За да се събудим заедно с мегаполиса, ще се качим на 54тия етаж на небостъргача Сапфир. Това е най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция, извисяваща се на 261 м височина. До 2016г. САПФИР е 4тата сред най-високите европейски сгради. След 2010г. тя вече е на 31во място в Европа и все още на 4то място в Турция. Ще посетим 4д прожекция, която ще ни отведе в света на ориента и ще ни покаже едни от най-известните забележителности на мегаполиса, погледнати отгоре през хеликоптера с който ще „пътуваме“. След приключването на прожекцията, ще имаме около 20 мин свободно време, за да излезем на наблюдателната площадка на 64тия етаж, да си направим снимки със събуждащия се Истанбул и да видим Истанбул в краката си!

Нашата разходка ще продължи с Обзорна автобусна и пешеходна обиколка. Ще се пренесем от европейската култура към Ориента, като преминем от Европа към Азия посредством връзката – моста над Босфора – причината за големите контрасти в единствения град, разположен на 2 контитента.

Автобуса ще спре и ще ни остави съвсем близо до пл. Султан Ахмед, където ще направим и нашата пешеходна обиколка. Ще Видим отвън на шедьоври като Ая София (Света София), Синята Джамия, Египетския обелиск, колоната на Константин, змиевидната колона … Ще спрем на самия пл Султан Ахмед и ще Ви дадем свободно време за снимки и кратка самостоятелна разходка, за да се насладите на ориенталската обстановка и да хапнете геврек със шоколад – запазената марка на търговците на площада.

Ще приключим с посещение на Българската желязна църква и християнски символ Свети СТЕФАН. Желязната църква е най-ценният паметник на българското културно-историческо наследство в съседна Турция. Няма друга в света като църквата "Свети Стефан" в Истанбул, изградена изцяло от желязо. Шедьовърът, проектиран от арменския архитект Ховсеп Азнавур, се извисява на самия бряг на Златния рог в аристократичния квартал "Фенер". Металната конструкция тежи над 500 тона и представлява трикорабна базилика с кръстообразна форма и красиви орнаменти. Сглобяемите елементи са били изработени от австрийска фирма и транспортирани с кораб от Виена по река Дунав, през Черно море и Босфора. Строителството на храма, носещ името на първия мъченик за Христовата вяра, започва 1848 г. и продължава близо половин век. Днешната църква е третата по ред на това място. Архитектурната забележителност съчетава стиловете Неоготика и Необарок и привлича погледа като бисер в короната на древния и вечен град. 

Следва отпътуване и настаняване в Хотел Erden Sarayevo 4*, намиращ се в централната част на район Лалели. Изключително чист, приветлив хотел, с ежедневна подмяна на бельо, вкусна кухня, прекрасна и бърза безплатана WI FI  връзка из целия хотел, и невероятна панорамна гледка от ресторанта на последния етаж.

След като се освежите, ще Ви чакаме в ресторанта на хотела, където ще вечеряме (без включени напитки).

Не си ти, когато си гладен!

След като възвърнем част от силите си, в определен час, ПО ЖЕЛАНИЕ (срещу допълнително заплащане, при мимимум 30 човека) заедно ще посетим и ще се насладим Шоуто на Пеещите фонтаниWatter Graden – направени изцяло по подобие на фонтаните в Дубай. Разбира се ще имаме осигурен транспорт, а с нас ще бъде и нашия екскурзвод, за да ни разкаже малко и за нощния живот в Истанбул, както и са самата сграда, където се намират фонтаните. Разположена в азиатската част на града и предлага зрелищно лазерно водно и огнено шоу, тематични ресторанти и множество забавления за малки и големи.

2 ден: png clipart ottoman paint finishing ottoman empire tasbih word ottoman motif blue text

„АКО НЕ СТЕ ВИДЕЛИ БОСФОРА – ЗНАЧИ НЕ СТЕ БИЛИ В ИСТАНБУЛ!“

Закуска в Х-л Erden Sarayevo 4*.

Нашата програма ще започне с посещение на двореца Долмабахче Сарай. Дворецът Долмабахче е най-големият дворец в Турция (площта на основната му сграда е 45 000 кв. м) и един от най-впечатляващите със своята пищна украса, изобилие от злато и кристал. Долмабахче е бил сградата, от която се е управлявала Османската империя от 1856 до 1922 г. (с кратко прекъсване). Името на двореца означава „Запълнена градина“, а причината за това е, че до 17-и век тук е имало залив на Босфора, който постепенно бил запълнен с пръст и се превърнал в една от най-пищните градини в империята. Години след това на мястото е издигнат и палатът. С нас, за да ни разкаже цялата история на двореца и кое как е било, ще бъде лицензиран, местен екскурзовод. А кой ако не местен, би разказал най-добре историята на този невероятен палат от злато и кристал …

Разбира се, ще Ви дадем свободно време за снимки, тъй като това е едно от местата, където Истанбул предлага невероятна гледка, предпоставка за уникални снимки, които да запечатат Вашите спомени.

Никак не бива да се съмнявате, че ще пропуснем една от най – големите атракции, предлагащ мегаполиса, а именно – Разходка с корабче във водите на Босфора. Това удоволствие продължава приблизително около 2.5ч. Ще имате възможност да се насладите на уникални гледки, да „разгледате“ къщите на богатите турски фамилии, да се потопите в една приказка, като преминете от Европа към Азия и обратно в един и същи ден и съответно да видите сливане на Черно и Мраморно море.

С нас отново ще бъде нашия екскурзовод, който ще се погрижи да научим много интересни, увлекателни, чувани и нечувани истории около магията на този пролив!

Автобуса ще ни чака за „РЕЛАКС“ – БОНУС ОТ НАС! Ще се отдадем на РАХАТ и мъничко шопинг терапия преди да се приберем в хотела. Ще Ви заведем на едно много СЛАДКО място, а именно фабриката за локум и сладки изделия. Сами разбирате, че не може да посетите Истанбул и да не опитате от изключителния РАХАТ локум, чиято история и начин на направа ще ни покажат и разкажат на място. Самото наименование РАХАТ ЛОКУМ, означава сладост за душата. Със сигурност ще се убедите, че му приляга, още с вкусването на  първото парченце!

Всички знаем, че Турция и в частност Истанбул, са известни в производството си на висококачествени кожени изделия. За любителите, ще отелим и мъничко време на фабриката за кожа, където ще ни направят дефиле, ще имаме възможност да разгледаме, а защо не и да си доставим още един РАХАТ на душата и да си „направим подарък“ кожено якенце – например! Нашия екскурзовод и ние, лично ще се погрижим да Ви помогнем в пазарлъка J Неизменна част от турската търговия!

Видимо доволни се качваме на автобуса и се прибираме обратно в хотела.

По желание (срещу допълнително заплащане, при мимимум 15 човека) в определен час, ще се съберем за вечеря в рибен ресторант, намиращ се на известния МОСТ НА ГАЛАТА! Сред гледката на нощен БОСФОР, ще имаме възможност да хапнем вкусно приготвена риба по избор (за тези, които не обичат риба, ще могат да си поръчат пиле), придружени с безалкохолна напитка, ракъ и чаша вино.

*Посещението на рибния ресторант, ще се проведе при минимум 15 човека.

И след целия този емоционален ден, ще се приберем в хотела, за да се отдадем на заслужена почивка, преди да стигнем нашата заветна финална цел.

3ти ден png clipart ottoman paint finishing ottoman empire tasbih word ottoman motif blue text

КУЛМИНАЦИЯТА - ЛАЛЕ, ЛЮБОВ И МАЛКИТЕ НЕЩА!!!

Рано сутринта, ще закусим в хотела, ще освободим стаите и ще се отправим към автобуса с багажа.

Дойде време и за кулминацията на нашата програма, а именно да се потопим в красотата на лалетата. Отправяме се към парка Емиргян, където ще се включим във фестивала на лалето. Ще се насладим на множество килими и фигури изобразени само и единствено с цветовете на лалетата.

Ако искате да се потопите в красивата и различна страна на Истанбул, то посещението на парка Емиргян е просто задължително! През април мястото е вълшебно – потънало в ароматни и цветни лалета. Това е и най-доброто време на годината за посещение. Омагьосващо е! Лалето се е превърнало в един от символите на Турция. Отглеждано е масово, с десетки различни сортове. Това е цветето, по което Европа полудява и за малко не разорява някои видни кралски фамилии…

Емирган се намира в квартал Емирган (Emirgan), в община Saıyer, в европейската част на Истанбул, на Босфора. Това е един от най-големите обществени паркове в града, с дълга история.

Ще имате около 2 часа свободно време, за да се разходите и да се насладите на всичко онова което предлага парка на лалетата.

За финал на нашата програма, а и в случай, че все още Ви е останала някоя друга лира за харчлък, заедно ще посетим МОЛ Форум, в Истанбул. Всички сме били в Одрин и за това, искаме да Ви предложим малко по-различен шопинг, като Ви оставим 2 последни часа в Известния МОЛ Форум в Истанбул,  да оползотворите и последните останали лири. След което нашият автобус ще ни чака и ще се отправим заедно към България.

Преминаване през ГКПП Лесово и отпътуване по родните места!

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА

kremi.travel.blog

***ОРГАНИЗАТОРА СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЯНА НА ПРОГРАМАТА КАКТО ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ, ТАКА И ПО ВРЕМЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО, СЪОБРАЗЯВАЙКИ СЕ СЪС НАЛАГАЩИТЕ ТОВА ОБСТОЯТЕЛСТВА. ВСИЧКИ ТУРИСТИ ЩЕ БЪДАТ УВЕДОМЯВАНИ СВОЕВРЕМЕННО!

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
  2 нощувки със закуски в хотел кат. 4*- Erden Sarayevo 4*
 • Една вечеря по меню – без включени напитки – в ресторанта на Х-л Ерден Сараево
 • Екскурзоводско обслужване с лицензиран местен екскурзовод на български език, по време на всички обиколки в мегаполиса
 • Митнически и магистрални такси
 • Обзорна пешеходна обиколка на Истанбул –площад „Султанахмед“/Синята Джамия, Хиподрума,
 • Колоната на Константин, Египетския обелиск, Църквата „Св. София“ - безплатен вход .
 • БОНУС: Посещение на парка на лалетата Емиргян
  БОНУС: Посещение на фабрика за производство на кожени изделия
 • БОНУС: Посещение на фабрика за производство на локум
 • БОНБУС: Посещение на МОЛ Форум

*ВСИЧКИ ПОСЕЩЕНИЯ СА С ВКЛЮЧЕН АВТОБУСЕН ТРАНСФЕР, ЕКСКУРЗВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ И ВХОДНИ ТАКСИ!

Цената не включва:

 • Посещение на Небостъргача Сапфир - 20 евро
 • Посещение на Новия султански дворец Долмабахче Сарай -  30 евро
 • Разходка с корабче по босфора - 20 евро
 • Доплащане за вечеря в рибен ресторант на моста на Галата – 30 евро

  Посещение на Watter Garden и шоуто на пеещите фонтани (при хубаво време) – 15 евро

 • Заявените посещения се заплащат в офиса на агенцията, при сключване на договора.

*Задължително доплащане на Медицинска застраховка – 6 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 години - 9 лв. /турист.

PCR-тест ако се изисква към датата на отпътуване или антиген тест към дата на отпътуване за съответната държава – 20евро

Доплащане за самостоятелна стая

Застраховка Отмяна на пътуване

Необходими документи за пътуването:

Задграничен паспорт с 6– месечна валидност към датата на отпътуване;

Лица под 18 г. пътуващи без или с 1 родител , трябва да представят на границата пълномощно-оригинал от липсващия родител/и и копия, паспорт, акт за раждане.

ВАЖНО: Минаването на граничен пункт, към настоящия момент, се извършва само и единствено посредством представяне на един от следните документи:

 1. Ваксинационен сертификат за завършен ваксинационен курс
 2. Сертификат за преболедувал, ВАЛИДЕН ДО 6м ОТ ДАТАТА НА ПОЛОЖИТЕЛНИЯ ТЕСТ
 3. Сертификат за отрицателен Бърз Антигенен тест, направен до 48 ч преди отпътуване
 4. Сертификат за отрицателен PCR тест, направен до 72ч. преди отпътуване

Лица, НЕ представили гореспоменатите документи, ще бъдат поставени под 10 дневна карантина, която може да бъде отменена САМО след представяне на отрицателен PCR или Бърз Антигенен тест, направени НЕ ПО-РАНО от 72 часа от минаването на граничния пункт. До тогава същите биват поставени в карантина!

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
Офертата е валидна при група от минимум 40 човека.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.
Фирмата си запазва правото на промяна на пакетната цена при драстична промяна цената на горивото, но с не повече от 5% над оферираната цена. Фирмата си запазва правото за разместване посещенията на предложените обекти и при невъзможност за посещение на някои от тях да се заместят с алтернативни такива.

*Голяма част от снимките са личен архив!

Цена от: 252.00 лв.
Запитване
Запитване към оферта
Име и телефон
E-mail
Вашето запитване
Оценете офертата
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

 

ТА "КРЕМИНА-ТУР" ЕТ Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството, включително и на този сайт, са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване!