Рим - Вечният град ✈️

Дати: 22.05.2021 г., 19.06.2021 г., 17.07.2021 г., 14.08.2021 г., 04.09.2021 г., 18.09.2021 г., 09.10.2021 г., 30.10.2021 г., 12.11.2021 г., 11.12.2021 г.

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет; ЦЕНА: от 698лв

форо романо

1 ДЕН
Отпътуване от София Tерминал 2 в 10.15 ч .Пристигане в РИМ на летище Чампино-11:10 . Трансфер до хотела и оставяне на багажа.
Пешеходна обиколка на бароков Рим :пл“Навона „-се намира в Рим , на мястото на древноримски стадион  за атлетически съзтезания, построен през първи век  от император Домициан, където римляните са идвали да гледат agones („игри“). Днешното име на площада вероятно идва от in agone, което след това става nagone и накрая navona, което означава „голям кораб“ „,Пантеона „фонтана Треви ,пл „Испания“- е един от символите на Рим , между него и площад Тринита дей Монти .Свободно време. Връщане в хотела . Нощувка

2 ДЕН
Закуска.Свободно време или пешеходна обиколкана: Колизеум и Римски форуми ( без влизане вътре ). Площад Венеция на който се намира Национален паметник на Виктор Емануил II, Посещение на последния площад проектиран от Микеланджело със статуята на Марк Аврелии, пред сградата на днешното кметство в Рим- Площад Кампидолио. Обиколката продължава през еврейското гето, остров Тиберини ( единствения остров над река Тибър ), квартал Трастевере – китно кварталче, в което може да се усети духа и кулинарията на римляните.  –срещу допълнително заплащане.Свободно време. Връщане в хотела самостоятелно или организирано. Нощувка

3 ДЕН
Закуска. Свободно време или Попосещение на града-държава – Ватикана. Разходка из единствената по рода си държава, където духът и материята съжителстват от векове. Строгият и ревностен ред спазван и до днес доказват, че човек е способен да постигне съвършенството, което Бог е пожелал.
Разглеждане на Ватиканските музеи, където се съхраняват изключителните папски колекции от произвеДения на изкуството, произлизащи от всички краища на света: богати колекции от безценни произвеДения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация. Обиколката включва посещение на Сикстинската капела, в която са рисували едни от най-големите представители на Ренесанса като Ботичели, Гирландайо и Перуджино, а тавана и едната от стените са рисувани от Микеланджело. Обиколката завършва с посещение на базиликата „Св.Петър“.
След кратка разходка по Ватиканските улици стигаме до замъка Сант Анжело и моста на Ангелите , който е символ на мъките христови и път през който всички пелегрини са идвали за опрощение на греховете! Свободно време. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска или сух пакет . Трансфер хотел-летище :
за полет сутринта в 08,00ч . Пристигане в София в 10,50ч

Цената включва:
Сам.билет София– Рим – София с вкл. чанта с размери 40/20/25 см;
3 нощувки със закуски в хотел 3* / 4 * в двойна стая/тройна стая;
Пешеходна обиколка на бароков Рим :с местен лицензиран екскурзовод на български език ;
Трансфер летище – хотел – летище;
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ЗК “Лев Инс „ АД със седалище и адрес на управление: София, „ул.Симеоновско шосе “ 67 А;
представител на туроператора с български език.

Цената не включва:
градска такса – заплаща се на място в хотека от всеки турист – 4- 6 евро на ден;
чекиран багаж (10 кг – 15 евро в посока--тази цена е валидна при подписване на договара и внасяне на депозит)
ръчен багаж 10 кг и приорити – 10 евро в посока--тази цена е валидна при подписване на договара и внасяне на депозит;
чекиран багаж (20 кг – 40 евро в посока--тази цена е валидна при подписване на договара и внасяне на депозит)
Билетче за метрото в Рим – 1,50 евро на посока;
Слушалки при обиколките – 2,00 евро на ден!Необходими са за първи и втори ден слушалки. За Ватикана и музеите , слаушалките влизат в цената !
Доплащане самостоятелна стая- 125 лева;
Отстъпка дете до 11,99 г в тройна стая – 70 лв;
Посещение на град-държава Ватикана - Ватикански музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър“ – 85 лева за възрастен / 45 лева за дете от 2–11,99г.;
Колизеум и Римски форуми – 60 лева възрастен / 30 лева дете;
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 725$/ тон и 1 евро = 1,10 долара;
в общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
Задължително заплащане на слушалки за всяка екскурзия по 2,00 евро на човек.


ЗАБЕЛЕЖКА: 
ДЕПОЗИТ ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ: 250.00лв на турист.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК “Лев Инс „ АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване: 
При заплащането на депозита и ако се наложи анулация от страна на потребителя .Потребителя губи 100% внесения депозит .
Офертата е валидна при група от минимум 15 туриста!!!
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи - 25 дни преди датата на отпътуване.
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на връщане /. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Допълнителна информация:
При смяна на име на пътуващия се заплаща такса 220 лв !
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиДен паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и да размести неината последователност.

ОПИСАНИЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ :
Посещение на град-държава Ватикана 

ватикана

Ватикански музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър“ – 85 лева за възрастен / 45 лева за дете от 2–11,99г.;
Разходка из единствената по рода си държава, където духът и материята съжителстват от векове. Строгият и ревностен ред спазван и до днес доказват, че човек е способен да постигне съвършенството, което Бог е пожелал.
Разглеждане на Ватиканските музеи, където се съхраняват изключителните папски колекции от произвеДения на изкуството, произлизащи от всички краища на света: богати колекции от безценни произвеДения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация. Обиколката включва посещение на Сикстинската капела, в която са рисували едни от най-големите представители на Ренесанса като Ботичели, Гирландайо и Перуджино, а тавана и едната от стените са рисувани от Микеланджело. Обиколката завършва с посещение на базиликата „Св.Петър“.
Цената включва: входна такса за Ватиканските музеи, входна такса за църквата Св. Петър, слушалки и лицензиран местен екскурзовод на български език.
Цената не включва: разходи от личен характер.
Препоръчва се заявяването на екскурзията предварително от България. На място не се гарантира, че ще има свободни места.

Пешеходна обиколка на бароков Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език  (включена в цената на програмата!!!)

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422
пл“Навона -се намира в Рим , на мястото на древноримски стадион  за атлетически съзтезания, построен през първи век  от император Домициан, където римляните са идвали да гледат agones („игри“). Днешното име на площада вероятно идва от in agone, което след това става nagone и накрая navona, което означава „голям кораб“ „,Пантеона „фонтана Треви ,пл „Испания“- е един от символите на Рим . Между него и площад Тринита дей Монти .
Необходимо е ползване на градски транспорт.
Цената включва: лицензиран местен екскурзовод на български език.
Цената не включва: разходи от личен характер


Колизеум и Римски форуми – 60 лева възрастен / 30 лева дете;  (полудневна екскурзия)
188003574 176685811030532 1002794464376659712 n
Пешеходна разходка до Колизеума и Римския форум, мястото откъдето в продължение на няколко века е туптяло сърцето на целия античен свят. Ще се видят базилика Юлия - катедралата на римското правосъдие, базилика Емилия, курията, където в продължение на векове са се събирали сенатори, рострите - трибуната, откъдето Марк Антоний произнася надгробна реч в памет на Цезар, арката на Септим Северий, umbilicus urbis - пъпът на света, miliarium aureum - нулевата точка, началото на всички пътища, които водят към Рим, mundus -  вратата към отвъдното, храмът на Сатурн, храмът на Диоскурите, храмът на Веста, където се е пазел свещеният огън и свещени предмети с огромно значение, храмът на Юлий Цезар, където е кремиран Цезар.
Палатинският хълм, където се намират руините на дворците на римските императори - Domus Augustana, Domus Flavia, палатинският стадион, casa romuli - останки от колибата на Ромул, първият римски цар, храмът на Маня Матер, великата богиня Кибела.
Цената включва: лицензиран местен екскурзовод на български език.
Цената не включва: разходи от личен характер и Входен билет за Колизеум.

За повече информация как протича пътуването до Рим, посетете линка по-долу - личния ни травел блог!

https://www.kremitravelblog.com/when-in-rome

Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

 

ТА "КРЕМИНА-ТУР" ЕТ Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството, включително и на този сайт, са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване!