КОЛУМБИЯ: НЕПОЗНАТА И НЕОБИКНОВЕНА (№: )

Оценка:
КОЛУМБИЯ: НЕПОЗНАТА И НЕОБИКНОВЕНА
zoom
КОЛУМБИЯ: НЕПОЗНАТА И НЕОБИКНОВЕНА КОЛУМБИЯ: НЕПОЗНАТА И НЕОБИКНОВЕНА КОЛУМБИЯ: НЕПОЗНАТА И НЕОБИКНОВЕНА КОЛУМБИЯ: НЕПОЗНАТА И НЕОБИКНОВЕНА КОЛУМБИЯ: НЕПОЗНАТА И НЕОБИКНОВЕНА КОЛУМБИЯ: НЕПОЗНАТА И НЕОБИКНОВЕНА

11 причини да посетим Колумбия

 Има хиляди причини да посетите Колумбия. Страната е една от най-атрактивните за туризъм в Северна и Южна Америка и предлага безброй естествени природни красоти. Стари градове и каменни крепости, модерни финансови центрове и луксозни курорти, недокоснати плажове и девствена природа – всичко това е Колумбия.

1. История и култура на Колумбия

tota lake colombiaСлед 16-ти век културата на Колумбия е един невероятен микс от индианска, африканска и европейска култура. Всъщност точно това прави страната толкова колоритна и вълнуваща.

2. Топъл климат

Тъй като Колумбия се намира на екватора, страната се радва на 365 дни прекрасно време през годината. Е, разбира се ако не сте в планините, където дъждовете и облаците в комбинация с по-хладно време са доста честа гледка. В крайбрежните райони на Карибско море, обаче, слънцето винаги се усмихва, а плажният сезон никога не свършва.

3. Знаменитости

cartagena colombiaНесъмнено Шакира е едно от най-известните имена в шоубизнеса. Тя е родена през 1977 година в колумбийския град Баранкиля. Друго известно име е това на музиканта Хуанес (Хуан Естебан Аристизабал Васкес), който е родом от град Меделин. За феновете на литературата би било интересно да посетят къщата-музей на известния писател Габриел Гарсия Маркез, която се намира в град Аракатака, в северна Колумбия.

4. Вълнуващи и непознати места

amazonia colombiaЕстествена, дива и вълнуваща – Колумбия е една от най-непознатите и интересни страни в света. Разполага с хиляди места, които си струва да се посетят, но все пак няма да ви се налага да се прескачате с огромни тълпи туристи. Това ще направи удоволствието от пътуването дори още по-голямо, а вие ще се почувствате като истински изследовател.

5. Езикът

Испанският има множество диалекти и звучения, а колумбийският е считан за един от най-добре звучащите. Това прави латиноамериканската страна едно от най-атрактивните места в света за учене на испански – вторият най-популярен език в света.

6. Ниски цени

resident of colombiaКолумбия е все още едно от малкото места в света, където човек може да получи много срещу парите си. Само срещу няколко долара или евро човек може да се нахрани като цар с всевъзможни специалитети.

7. Колумбийско кафе

Несъмнено едно от най-добрите кафета в света идва от тук. Местните жители казват, че извън Колумбия никъде не могат да открият този неповторим вкус.

8. Хората

Колумбийците са топли, добронамерени и гостоприемни хора. Можете да завържете нови приятелства, да се запознаете с невероятни хора, а защо не и да срещнете любовта на живота си. В допълнение, тук ще откриете някои от най-красивите хора в света.

9. Органична храна

Храната в Колумбия е вкусна и естествена. Навсякъде можете да откриете невероятно разнообразие от тропически плодове и всичко е напълно натурално. Всъщност когато говорим за качество на храната, Колумбия е на светлинни години пред повечето развити страни в света.

10. Невероятните колумбийски плажове

Говорейки за разкошни плажове, Колумбия е рай на земята. Само си представете как релаксирате под сянката на кокосовите палми докато се наслаждавате на пъстрата сянка, златния пясък и лазурните води на Карибско море.

11. Кафе плантациите

За истинския изследовател едва ли ще има по-вълнуващо преживяване от това да се докосне до изключителните природни красоти на автентичните кафе плантации, които раждат едно от най-ароматните и дъхави кафета в света.

(Из http://touristmaker.bg)


КОЛУМБИЯ

Има хиляди причини да посетите Колумбия. Страната е една от най-атрактивните за туризъм в Южна Америка и предлага безброй естествени природни красоти. Стари градове и каменни крепости, модерни финансови центрове и луксозни курорти, недокоснати плажове и девствена природа — всичко това е Колумбия.

БОГОТА – ЗИПАКИРА – АРМЕНИЯ – ДОЛИНАТА КОКОРА –

МЕДЕЛИН – КАРТАХЕНА

16 ФЕВРУАРИ 201928 ФЕВРУАРИ 2019

ДЕН 1
София – Истанбул

Среща на летище София в 19:15 ч за полет от София до Богота през Истанбул с Turkish Airlines в 21.15 ч. Кацане в Истанбул в 23.50 ч

ДЕН 2
Истанбул-Богота

Свързващ полет Истанбул-Богота в 02.10 ч. Кацане на летище Ел Дорадо в Богота в 08.20 ч. местно време. Посрещане от представител на фирмата-партньор.

Добре дошли в Колумбия!

След пристигане ще се отправим към хотела за регистрация и кратко освежаване, след което ще се разходим из столицата на Колумбия — Богота. Първото ни посещение в днешната разходка ще започне от манастирът Монсерат, разположен на висок хълм, в близост до центъра на Богота. Обиколката ни на града продължава с централната част на Богота, където могат да се видят много запазени архитектурни паметници в различен стил като Арт Деко, Баухаус и др. Ще имаме възможност да минем покрай театъра Колон, двореца Сан Карлос, къщата на Наарио (резиденция на Президента на Републиката), площад Боливар, Катедрала в Богота, Националната Капитолия и Двореца Левано, Музея на изкуствата на Републиканската банка, както и Музея Ботеро. След това се отправяме към Златния музей (включен вход), който е една истинска съкровищница. Там се съхранява изключителна колекция от златни предмети от Доколумбовата епоха в Южна Америка, както и интересни артефакти, доказващи нивото на развитие на индианските цивилизации на този континент. По време на обиколката ще имаме включен обяд в местен ресторант по предварително изготвено меню. Връщане обратно в хотела.

Нощувка.

ДЕН 3
Богота-Солната катедрала в Зипакира

Закуска.

Целодневна екскурзия до град Зипакира с посещение на Солната Катедрала. На около 50 км на север от столицата — една от земите с най-древните обитатели в Америка, където преди конкистата са живяли индианците от племената муиска и където се намира едно от чудесата на Колумбия. То представлява католически религиозен храм, разположен в солна мина, на около 200 метра под земята. Катедралата се смята за истинско чудо на колумбийската архитектура. Самият храм се състои от три части — символизиращи раждането, живота и смъртта на Исус Христос, а иконите, орнаментите и детайлите са издълбани направо в скалата. С дължината си от 122 метра и височина 22 метра, тя побира до 8000 души. Обяд в местен ресторант. Следобяд връщане обратно в хотела в Богота. Свободно време.

Нощувка.

ДЕН 4
Богота-Армения (района на кафеените плантации)

Закуска.

Ранен трансфер до летището в Богота за вътрешен полет до летище Ел Еден — Армения. Посрещане от представител на местния партньор и трансфер до хотела за настаняване и кратко освежаване.

Днес ще имаме възможност да се насладим на Combia Inspiration tour, една незабравима разходка из кафейните плантации на Колумбия. Тук ще можете да проследите целия процес — от засаждането на храста до чашата ароматно кафе. Разбира се, ще имате възможността да опитате едно от най-добрите кафета в света — колумбийското! Обяд в местен ресторант, след което следва посещение и разходка из Ботаническата градина и пеперудения парк. Връщане в хотела. Вечеря.

Нощувка.

ДЕН 5
Саленто и долината Кокора

Закуска.

Отпътуване за долината Кокора. Регионът ще ви впечатли с прекрасните си планински пейзажи. Долината Кокора е известна със своето биоразнообразие, но най-вече с восъчните палми — национален символ на Колумбия. Тук ще имате възможност да видите отблизо ритуалът Quindío, известен още от времето на аборигените, чрез който те са се прекланяли пред тези високи дървета. След това ще можете да засадите ваша восъчна палма в района на Кокора. Обяд в местен ресторант с предварително изготвено меню. Отпътуване към колониалния град Саленто. Тук ще посетим площадът Боливар, ще се разходим из малките улички с красиви цветни балкони Calle Real, ще разгледаме занаятчийските работилнички и ще се насладим на красивите панорамни гледки над долината Кокора. Връщане в хотела. Вечеря.

Нощувка.

ДЕН 6
Армения-Меделин

Закуска.

Трансфер до летище Ел Еден за полет до Меделин. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване и свободен следобяд за разходка в града. Придобил слава като родното място на един от най-големите наркобосове Пабло Ескобар, днес Меделин е покрит със зеленина, обграден с паркове, красиви сгради, добра инфраструктура, библиотеки и заведения. Меделин бе избран за за най-иновативен град в света през 2013 година, като изпревари Ню Йорк, Тел Авив и още 197 други града. Наричат Меделин — градът на вечната пролет.

Нощувка.

ДЕН 7
Меделин

Закуска.

Днес ще направим панорамна обиколка на Меделин. Ще посетим малкото селище Паиса в Серо Нутибара — автентично колумбийско селище, което се намира на един от седемте хълма на Меделин и ще ни покаже традиционния и автентичен живот на колумбийското семейство от 18-и век. Ще видим също спортната зона, централната част на града със скулптурния парк и ще посетим музея на Ботеро. Ще научим за историята на града и трансформацията му от от Пабло Ескобар до най-иновативния град в света. Меделин е основан е през 1616 г. и се намира в северозападната част на страната, в долината на река Порсе, на надморска височина 1538 м в Андите. През 1970-те и 1980-те години градът става известен като база на една от най-силните организации за международен трафик на наркотици — картела Меделин, предвождан от кървавия наркобарон Пабло Ескобар. По време на тура днес ще обядваме в местен ресторант. След обяд ще имаме възможността да посетим гигантския ескалатор на Меделин с дължина 384 метра. Връщане в хотела.

Нощувка.

ДЕН 8
Меделин – Картахена

Закуска.

Трансфер до летището в Меделин за полет до Картахена. Пристигане в Картахена, посрещане и трансфер до хотела. Свободен следобед. Вечерта ще се потопим в атмосферата на съвременните квартали, разхождайки се в районите Кастилогранде, Ел Лагуито, Бокагранде и центъра на града в типичен, открит колумбийски автобус "Chiva". Ще се насладим на нощния живот на града и ще посетим местен бар с музика на живо. Ще опитаме местните емпанадас, кариманьола и бунюело (локални колумбийски деликатеси от типа на испанския "тапас") и ще изпием по едно Куба Либре. Връщане обратно в хотела.

Нощувка.

ДЕН 9
Картахена

Закуска.

Целодневен тур на Картахена — петият по големина град в Колумбия след столицата Богота, Меделин, Кали и Баранкиля. Той е един и от най-магнетични градове на Южна Америка. Впечатляваща колониална архитектура, калдъръмени, криволичещи улички, пъстро оцветени сгради, фонтани, барокови църкви и уютни заведения превръщат старата част на града в едно незабравимо преживяване. По време на обиколката ще посетим известните квартали Bocagrande, Castillogrande и Manga. Пешеходната ни разходка в Картахена ще започне с посещение на църквата "Сан Педро Кларвър" и крепостта Сан Фелипе, която е най-важното укрепление по времето на испанския колониален период. Ще се разходим и из малките улички на стария град, с красиви колониални и републикански къщи с балкони. Ще спрем за обяд в местен ресторант, след което ще продължим обиколката си и ще видим и площад Vaults, площад Сан Диего, къщата на Габриел Гарсия Маркес, театър Heredia Adolfo Mejía, площад La Merced, Катедралата, площад Proclamation, площад Боливар, площад Адуана, площад Кохс, известната Часовникова порта, и прочутите със своята помпозност и латинска красота улици — Cuartel, Estanco del aguardiente, Sagrento и El Santisimo. Връщане в хотела.

Нощувка.

ДЕН 10
Картахена-островите Росарио

Закуска.

Целодневна екскурзия до островите Росарио — трансфер до пристанището и плаване с моторна лодка до Архипелага Росарио (около 1 час). Той се намира на около 40 км. югозападно от Картахена и се състои от 27 острова и множество коралови рифове. По желание, посещение на Аквариума. Свободно време за разходка из един от островите. Следобед връщане в Картахена.

Нощувка.

ДЕН 11
Картахена-Богота

Закуска.

Трансфер до летището за полет от Картахена до Богота. Кацане на летище Ел Дорадо в Богота. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване и свободно време.

Нощувка

ДЕН 12
Богота-Истанбул

Закуска.

Трансфер до летището в Богота за полет до Истанбул в 09.50 ч.

ДЕН 13
Истанбул-София

Кацане на летището в Истанбул в 10.05 ч. местно време. Свързващ полет за София в 14.45 ч. Пристигане на летище София в 15.05 ч.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК

Период на пътуването

Турист в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен

16.02-28.02.2019

€ 2995 / 5858 лв

€ 3315 / 6484 лв

€ 2865 / 5603 лв

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет за международен полет София-Истанбул-Богота–Истанбул-София
 • с Turkish Airlines с позволен багаж до 30 кг;
 • Всички летищни такси;
 • Вътрешни полети, както следва:
 • Богота-Армения; Армения-Меделин; Меделин-Картахена; Картахена-Богота с включен багаж 20 кг;
 • Настаняване в хотели 4* по маршрута;
 • 3 нощувки със закуски в Богота в хотел Atton 93 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в Армения в хотел Hacienda Combia 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в Меделин в хотел Hotel 10 4* или подобен;
 • 3 нощувки със закуски в Картахена в хотел Almirante 4* или подобен;
 • 5 обяда в местни ресторанти;
 • 2 вечери в района на Армения;
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
 • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване на английски език, с превод на български;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро за периода на пътуване със ЗК "Армеец"

Пакетната цена НЕ включва:

 • Бакшиши;
 • Разходи от личен характер;
 • Напитки по време на обедите в ресторанти;
 • Храна, напитки и услуги, не упоменати в програмата;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване на ЗАД "Армеец";

Полетно разписание с Turkish Airlines:

16.02 СОФИЯ 21:15 ИСТАНБУЛ 23:50

17.02 ИСТАНБУЛ 02:10 БОГОТА 08:20

27.02 БОГОТА 09:50 ИСТАНБУЛ 10:05 (на 28.02)

28.02 ИСТАНБУЛ 14:45 СОФИЯ 15:05

Условия и забележки:

 • При записване се внася депозит от 2000 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв.
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации. Препоръчително за района, както и за цяла Южна Америка, е ваксина срещу жълта треска.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни преди заминаване.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Застраховка "Отмяна от пътуване": Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка "Отмяна от пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация можете да получите в нашите офиси.

В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 16.01.2019 година, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията;
Цена от: 5858.00 лв.
Запитване
Запитване към оферта
Име и телефон
E-mail
Вашето запитване
Оценете офертата
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

 

ТА "КРЕМИНА-ТУР" ЕТ Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството, включително и на този сайт, са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване!