Почивка в Тунис

ТУНИС - Идеалното място за почивка 

tunis copy

Впечатлението от Тунис е най-вече златни плажове и синьо море. С брегова ивица от над 1200 км Тунис и рай за Европейските търсачи на добри почивки. В допълнение на всичко това, тук може да посетите едни от най-добре запазените паметници на римската цивилизация в Картаген и Ел-Джем, мосюлманската светиня в  Кайруан, както и древните постройки в Татауин, където е сниман първия епизод на филма Междузвездни войни.
Столицата на страната – едноименният Тунис е съвременен мегаполис, в който модерната архитектура с елементи от френското колониално минало съжителства с древни паметници и останки от древни цивилизации.
Хамамет
Този курортен град се намира на около 80 км. от столицата и на около 90 км от Монастир. Хамемет е прекрасен курорт с километри плажна ивица с фин пясък, искрящо море, модерни хотели, прекрасни изгреви и залези. Хотелите са разположени основно на север и на юг от медината (стария град), както и в туристическата зона Ясмин, на около 13 км южно от града, където са повечето висококатегорийни хотели, има много кафенета, заведения и ресторанти и атракции. До центъра на града може да стигнете с атракционно влакче за около 2-3 динара. В курорта може да намерите още дискотеки, казино, голф игрища, модерни бутици и магазинчета, предлагащи както традиционни туники и най-различни сувенири.
Сус
Третият по големина град в Тунис е прекрасно място за активен отдих. Историци твърдят, че този град е по-древен дори от Картаген. Тук ще намерите много исторически забележителности, прекрасни плажове с фин бял бясък, изискани хотели с перфектно обслужване, моного магазини, ресторанти и заведения. Градът се намира на около 140 от столицата и на около 25 км от Монастир.
Порт Ел Кантауи - туристическата зона на Сус е разположена на север от града предлага колоритни арабски заведения, изобилие от зеленина, множество барове и ресторанти, център за подводни спортове, ботаническа градина, тенис кортове, голф игрища. До центъра на града може да стигнете с такси за около 4-5 динара.
Температура през деня (в градуси по целзий)
Януари - 18
Април - 27
Юни - 32
Август - 33
Ноември - 25
Средногодишна - 22 

Кога е най-добре да отидете
Юни-началото на юли и септември е най-доброто време за море. Тогава температурите са поносими и е идеално за плаж и почивка на море.През юли и август, въпреки че поради ниската влажност жегата е поносима, може да стане доста топло. 

Какво трябва да се види на всяка цена
Столицата Тунис и Картаген.
Столицата Тунис е съчетание на арабски и френски колониален стил. Тунис си има свое Шанз Елизе и своя Триумфална арка, умалено подобие на оригинала в Париж. От Картаген не е останало много, но ако отидете с екскурзовод ще научите историята на древния град през финикийско и римско време. Картаген се намира на около 10-15 км. от столицата Тунис.
Музея на мозайките - Бардо в столицата Тунис. Тук ще може да видите добре запазени мозайки и мраморни барелефи от римско време.
Какво трябва да видите ако имате повече време
- Римския Амфитеатър в Ел-Джем
- Мосюлманската светия Кеируан
- Селището Татауин (на около 300-400 км от основните курорти), където е сниман филма Междузвездни войни. То може да се посети ако се запишете в широко рекламираните джип сафарита в пустинята.
- Остров Джерба, където има чудесни плажове. 
Валута
Тунизийски Динар (DTN)
1 Евро = ок. 1,792 динара. 1 динар = ок. 1,09 лева
! Курсовите разлики не варират много в различните обменни бюра. Най-изгодно е да се сменят пари още на на летището.
! Пазете бордерото за обмяната на местна валута за да може да си обмените обратно оставащите ви динари.
!Тунизийският динар се дели не на 100, а на 1000 стотинки (милима).  

Цени
Цените в магазините са по-ниски от тези в България. По заведения са почти едни и същи. В туристическите зони цените са малко по-високи, но са по-ниски от тези в българските курорти. Като правило алкохолните напитки са с по-високи цени.

Някои примерни цени
Кафе еспресо
- заведение на улицата - 0,600 - 1,200 динара
- в хотел - 1,200 - 1,600 динара
Кока Кола
- заведение на улицата - 1,000 - 1,500 динара
- в хотел - 1,200 - 2,000 динара
Бира (местна)
- заведение на улицата - 2,000 - 3,000 динара
- в хотел - 2,500 - 3,500 динара
Цигари
Местни - 1,500 - 2,000 динара,
Marlboro - 3,500 /без бандерол - 2,500/ 
Алкохол
Алкохолни напитки се сервират и съответно продават,  в ограничен брой заведения, главно където има концентрация на туристи. Ако откъде да да купите алкохол, то най-добре попитайте някой местен жител или вашия екскурзовод, ако сте на организирана почивка.
Таксита. Цената естествено подлежи на пазарлък, но за 3-4 км. цената е около 2 динара.
Език
Арабски. Френският е втори официален език в страната и се говори почти от всички. Всички табели, надписи и документи освен на арабски са и на френски. В заведенията и магазините се говори с различна степен на владеене и английски а често и руски език.
Пазар. Най добре е да се пазарува от магазините с фиксирани цени (prix fixe). Там цените са общо взето реални. Ако трябва да се пазарите, то обикновено цената е от 3 до 5 пъти по-ниска от първоначално обявената.
Сигурност
Тунизийците са приветливи и дружелюбни хора и се отнасят много доброжелателно към чужденцита. Тук на практика няма религиозни фанатици, а жените с фереджета са рядкост. В туристическите зони е изключително спокойно и през деня и през нощта.

ПРОГРАМА

ДЕН – 1 / София – Тунис

Излитане от летище София с чартърен полет София – Тунис. Кацане на летище Енфида. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Продължителност на трансфер – около 45 минути. Информационна среша с вашият представител.

Вечеря. Нощувка.

ДЕН – 2 / Сахара – Първи ден

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

Двудневна екскурзия до Пустинята Сахара. По време на екскурзията разглеждате 2/3 от страната, запознавате се с нейната история, с традициите и обичаите й.

 • През първия ден от екскурзията, се посещават амфитеатър в Северна Африка – Ел Джем, най-известното селище на коренни Тунизийци – берберите, оазисът Дуз – известен като “Вратата на пустинята”.

Следва настаняване в хотел и време за плаж. Вечеря. Нощувка.

ДЕН – 3 / Сахара – Втори ден

 • Сахара – Втори ден: Ранна закуска. На втория ден от екскурзията в Сахара, се отправяте към пресъхналото, солено езеро Шот Ел Джерид, известно с уникалните си миражи. Ще посетите Тозьор – единствения оазис, където има над 300 000 финикови палми и ще се насладите на вкусен обяд в района на Гафса. Последна спирка е Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН – 4 / Кайруан

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

 • Посещение на Кайруан – четвъртия по големина ислямски център в света.

Вечеря. Нощувка.

ДЕН – 5 / Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание:

 • Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид:
  Разглеждане на старата част на града – Медината, посещение на Източния пазар, посещение на музея Бардо – най-известния музей с антични мозайки в цяла Африка. Обяд в изискания район Гаммарте в ресторант “La tour Blanche”. След обяда тръгване за античния град Картаген. Разглеждане на римски бани и амфитеатър, както и на останалите руини на един от най – знаменитите древни градове, след което посещение на Сиди Бу Саид – романтично място високо в гората, от което се открива великолепна панорама на околността.
  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН – 6 / Ел Джем Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

 • Ел Джем – разглеждане на Римския Амфитеатър.

ДЕН – 7 / Разходка с катамаран и Мединат Ал Захра

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или по желание:

 • Разходка с яхта – катамаран: няколко часа пътуване на борда на лодкакатамаран, която ще ви отведе дълбоко в най-чистите води.

Вечерна екскурзия по желание:

 • Възможност за посещение на национална вечер Мадинат ал Захра (шоу-програма + вечеря) Това ще бъде вечер, заради която си заслужава да посетите Тунис! Една от най – грандиозните шоу – атракции в цяла Африка, с участието на стотици артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти.
  Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН – 8 / Отпътуване

Закуска. Трансфер до летище Енфида за полет до София. Продължителност на трансфер – около 45 минути.

Екскурзии Тунис Сезон 2019

Цените на допълнителните екскурзии са валидни за минимум 30 записани. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и др.

Екскурзия

Вид

Цена за възрастен

Цена дете

2 – 11.99 г.

   

в евро

в евро

Сахара

Двудневна

95

95

Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид

Целодневна

60

30

Кайруан

Полудневна

25

15

Ел Джем

Полудневна

25

15

Разходка с яхта – катамаран

Полудневна

30

20

Мадинат ал Захра

Вечерна

38

38

Сахара (двудневна екскурзия)
Цена: 95 евро (без джиповете и язденето на камили)

По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната, и ще се запознаем се с нейната история, с традициите и обичаите й.

 • Първи ден

През първия ден от екскурзията, нашият маршрут ще ни отведе до най-големия амфитеатър в Северна Африка – Ел Джем. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор” на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни. Продължаваме към най-известното селище на коренни Тунизийци – берберите. Това е Матмата, където имаме уникалната възможност да посетим подземните жилища на местните жители. Следва обяд в берберски ресторант с традиционно меню от пилешко и кус кус. След това ще се отправим към оазисът Дуз – известен като “Вратата на пустинята”. Тук започва поредното приключение: яздене на камили, каране на АТВ-та или летене с делтапланер.

 • Втори ден

На втория ден от екскурзията в Сахара, се отправяме към пресъхналото, солено езеро Шот Ел Джерид, известно с уникалните си миражи. Тръгването е много рано, за да можем да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото. Ще имаме време за снимки и закупуване на сувенири. Продължаваме към Тозьор – единствения оазис, където има над 300 000 финикови палми. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза. Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони. Състезават се един с друг. Опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”. Ще видим естествено образувание насред пустинята, наподобяващо камила, както и декорите от филма „Междузвездни Войни”. Ще посетим изключително красив Планински оазис, където отново се продават сувенири и разхладителни напитки. Следва вкусен обяд в района на Гафса. След обяда ни предстои посещение на Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите. Тук ще видим голямата джамия Окба и ще посетим фабрика за килими, както и магазин с много евтини сувенири и чудесни подаръци за близки ни.

Цената включва: трансфер с 3*/4* автобус, два обяда, вечеря, входна такса за Ел Джем, офроуд с джипове, беседа на български език.

Цената не включва: напитки по време на обядите и вечерята, яздене на камили, каране на АТВ или делтапланер и разходи от личен характер.

Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид (целодневна екскурзия)

Цена: 60 евро на възрастен / 30 евро на дете

По време на тази екскурзия ще разгледаме старата част на града – Медината. Ще посетим Източния пазар, музея Бардо – най-известния музей с антични мозайки в цяла Африка. Обяд в изискания район Гаммарте в ресторант “La tour Blanche”. След обяда тръгваме за античния град Картаген. Разглеждаме на римски бани и амфитеатър, както и на останалите руини на един от най – знаменитите древни градове, след което ще посетим Сиди Бу Саид – романтично място високо в гората, от което се открива великолепна панорама на околността.

Цената включва: трансфер, обяд, билет за музея „Бардо“, беседа на български език.

Цената не включва: напитки по време на обяда и разходи от личен характер.

Кайруан (полудневна екскурзия)
Цена: 25 евро на възрастен / 15 евро на дете

Посещение на Кайруан – духовен дом на всички тунизийци, като е четвъртият най-свят град на исляма (след Мека, Медина и Йерусалим. Тук ще посетим джамията Окба, изградена през древността заедно със самия град. Тя е най-важният религиозен център на територията на цял Тунис и един от най-старите храмове на исляма в цял свят. Джамията има голяма молитвена зала и 35-метрово минаре.

Ще видим още берберския Мавзолей, водните находища на Агхлабидите и старата част на града – медината, в списъка на световното културно и природно наследство.

Цената включва: трансфер, беседа на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Ел Джем (полудневна екскурзия)
Цена: 25 евро на възрастен / 15 евро на дете

Ел Джем, вторият по големина римски амфитеатър. Построен преди около 18 века днес е изключително добре запазен. Амфитеатърът е използван предимно за гладиаторски битки и надпреварвания с колесници. Хиляди туристи идват тук всяка година, за да изпитат част от тръпката да си на арена, в която лъвове и хора са се борели за живота си. Амфитеатърът се разстила на внушителни размери дори и за наше време. Неговата височина на места достига 30 метра, широчината му – 120, а неговата дължина – 150 метра.

Цената включва: трансфер, вход за Ел Джем, беседа на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Разходна с яхта/катамаран (полудневна екскурзия)
Цена: 30 евро на възрастен / 20 евро на дете

Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз. Докато пребивавате на крайбрежната зона на Тунис, можете да се насладите на няколко часа пътуване на борда на лодкакатамаран, която ще ви отведе дълбоко в най-чистите води. Насладете се на плаването!

Цената включва: трансфер до пристанището, вход за лодка, анимация по време на обиколката.

Цената не включва: напитки по време на обиколката, други разходи.

Мадинат ал Захра (шоу-програма + вечеря)

Цена: 38 евро

Една от най-грандиозните шоу-атракции в цяла Африка, с участието на стотици артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти в Парка Мединат Ал Захра! По време на екскурзията ще имаме възможността на видим най – добрите произведения на древните берберски занаятчии, ще изпием по кафе в типично мавританско заведение. Ще завършим вечерта по най-добрият начин – с вечеря от националната тунизийска кухня (кус – кус, традиционна салата и супа, плодове и местно вино) + представление в ресторанта. Вечер, заради която си заслужава да посетим Тунис!

Цената включва: трансфер до Мадинат ал Захра, шоу – програма, вечеря с вино и вода

Цената не включва: разходи от личен характер.

Разположен на един от най-красивите плажове на Хамамет, на 6 километра от центъра на града и на 60 километра от летище Тунис Картаген. хотел Dar Khayam 3* се отличава с хармонията на своята архитектура.
799.00 лв.
Хотелът се намира в Ясмин Хамамет, известен със своите жасминови засаждания. Разположен е на първа линия, на 60км от Тунис, 8 км от древния град Хамамет. На 500 м от хотела са разположени основни магазини.
859.00 лв.
Екзотика в духа на ориента
919.00 лв.
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

 

ТА "КРЕМИНА-ТУР" ЕТ Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството, включително и на този сайт, са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване!