Почивка в Тунис

ТУНИС - Идеалното място за почивка 

tunis copy

Впечатлението от Тунис е най-вече златни плажове и синьо море. С брегова ивица от над 1200 км Тунис и рай за Европейските търсачи на добри почивки. В допълнение на всичко това, тук може да посетите едни от най-добре запазените паметници на римската цивилизация в Картаген и Ел-Джем, мосюлманската светиня в  Кайруан, както и древните постройки в Татауин, където е сниман първия епизод на филма Междузвездни войни.
Столицата на страната – едноименният Тунис е съвременен мегаполис, в който модерната архитектура с елементи от френското колониално минало съжителства с древни паметници и останки от древни цивилизации.
Хамамет
Този курортен град се намира на около 80 км. от столицата и на около 90 км от Монастир. Хамемет е прекрасен курорт с километри плажна ивица с фин пясък, искрящо море, модерни хотели, прекрасни изгреви и залези. Хотелите са разположени основно на север и на юг от медината (стария град), както и в туристическата зона Ясмин, на около 13 км южно от града, където са повечето висококатегорийни хотели, има много кафенета, заведения и ресторанти и атракции. До центъра на града може да стигнете с атракционно влакче за около 2-3 динара. В курорта може да намерите още дискотеки, казино, голф игрища, модерни бутици и магазинчета, предлагащи както традиционни туники и най-различни сувенири.
Сус
Третият по големина град в Тунис е прекрасно място за активен отдих. Историци твърдят, че този град е по-древен дори от Картаген. Тук ще намерите много исторически забележителности, прекрасни плажове с фин бял бясък, изискани хотели с перфектно обслужване, моного магазини, ресторанти и заведения. Градът се намира на около 140 от столицата и на около 25 км от Монастир.
Порт Ел Кантауи - туристическата зона на Сус е разположена на север от града предлага колоритни арабски заведения, изобилие от зеленина, множество барове и ресторанти, център за подводни спортове, ботаническа градина, тенис кортове, голф игрища. До центъра на града може да стигнете с такси за около 4-5 динара.
Температура през деня (в градуси по целзий)
Януари - 18
Април - 27
Юни - 32
Август - 33
Ноември - 25
Средногодишна - 22 

Кога е най-добре да отидете
Юни-началото на юли и септември е най-доброто време за море. Тогава температурите са поносими и е идеално за плаж и почивка на море.През юли и август, въпреки че поради ниската влажност жегата е поносима, може да стане доста топло. 

Какво трябва да се види на всяка цена
Столицата Тунис и Картаген.
Столицата Тунис е съчетание на арабски и френски колониален стил. Тунис си има свое Шанз Елизе и своя Триумфална арка, умалено подобие на оригинала в Париж. От Картаген не е останало много, но ако отидете с екскурзовод ще научите историята на древния град през финикийско и римско време. Картаген се намира на около 10-15 км. от столицата Тунис.
Музея на мозайките - Бардо в столицата Тунис. Тук ще може да видите добре запазени мозайки и мраморни барелефи от римско време.
Какво трябва да видите ако имате повече време
- Римския Амфитеатър в Ел-Джем
- Мосюлманската светия Кеируан
- Селището Татауин (на около 300-400 км от основните курорти), където е сниман филма Междузвездни войни. То може да се посети ако се запишете в широко рекламираните джип сафарита в пустинята.
- Остров Джерба, където има чудесни плажове. 
Валута
Тунизийски Динар (DTN)
1 Евро = ок. 1,792 динара. 1 динар = ок. 1,09 лева
! Курсовите разлики не варират много в различните обменни бюра. Най-изгодно е да се сменят пари още на на летището.
! Пазете бордерото за обмяната на местна валута за да може да си обмените обратно оставащите ви динари.
!Тунизийският динар се дели не на 100, а на 1000 стотинки (милима).  

Цени
Цените в магазините са по-ниски от тези в България. По заведения са почти едни и същи. В туристическите зони цените са малко по-високи, но са по-ниски от тези в българските курорти. Като правило алкохолните напитки са с по-високи цени.

Някои примерни цени
Кафе еспресо
- заведение на улицата - 0,600 - 1,200 динара
- в хотел - 1,200 - 1,600 динара
Кока Кола
- заведение на улицата - 1,000 - 1,500 динара
- в хотел - 1,200 - 2,000 динара
Бира (местна)
- заведение на улицата - 2,000 - 3,000 динара
- в хотел - 2,500 - 3,500 динара
Цигари
Местни - 1,500 - 2,000 динара,
Marlboro - 3,500 /без бандерол - 2,500/ 
Алкохол
Алкохолни напитки се сервират и съответно продават,  в ограничен брой заведения, главно където има концентрация на туристи. Ако откъде да да купите алкохол, то най-добре попитайте някой местен жител или вашия екскурзовод, ако сте на организирана почивка.
Таксита. Цената естествено подлежи на пазарлък, но за 3-4 км. цената е около 2 динара.
Език
Арабски. Френският е втори официален език в страната и се говори почти от всички. Всички табели, надписи и документи освен на арабски са и на френски. В заведенията и магазините се говори с различна степен на владеене и английски а често и руски език.
Пазар. Най добре е да се пазарува от магазините с фиксирани цени (prix fixe). Там цените са общо взето реални. Ако трябва да се пазарите, то обикновено цената е от 3 до 5 пъти по-ниска от първоначално обявената.
Сигурност
Тунизийците са приветливи и дружелюбни хора и се отнасят много доброжелателно към чужденцита. Тук на практика няма религиозни фанатици, а жените с фереджета са рядкост. В туристическите зони е изключително спокойно и през деня и през нощта.

Хотел „Lella Baya“ се отличава с модерна и традиционна архитектура, разположен само на няколко минути от новата Медина в туристическия курорт Яшмин Хамамет с изглед към морето, построен върху обща площ от 3 хектара, от които 20% са предназначени за озеленяване и превръщането им в малка райска градина.
931.00 лв.
Marhaba Resort 4* e разположен в сърцето на туристическата зона на Сус. 4* резорт. Част от веригата Marhaba hotels Chain. Изцяло готов да посрещтне и оправдае очакванията на своите клиенти. На 10 минути от центъра на града и в близост до пристанището Ел Кантауи.
959.00 лв.
Хотел без забележки- оценка на клиенти 4*+ . Перфектна локация на брега на морето, срещу плажа на Ясмин Хамамет.
1181.00 лв.
Директни чартърни полети, Самолетен билет София – Енфида – София с включени летищни такси;
1239.00 лв.
Екзотика в духа на ориента
1309.00 лв.
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

 

ТА "КРЕМИНА-ТУР" ЕТ Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството, включително и на този сайт, са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване!