Вълшебна Кападокия (№: )

Оценка:
Вълшебна Кападокия
zoom
Вълшебна Кападокия Вълшебна Кападокия Вълшебна Кападокия

Дати на отпътуване
29.10.2020
19.04.2021

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване в 00:10ч. от Стара Загора. Нощен преход – Кап.Андреево-Истанбул-Анкара. Пристигане в турската столица преди обяд.
Обзорна обиколка на Анкара – разположен сред хълмиста местност в центъра на Анадолското плато. Разглеждане на мавзолея на Ататюрк, Музея на Анадолските цивилизации, Анкарската крепост, Римските терми от времето, когато Анкара е център на римската провинция Галатия.
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН:
Закуска.
Oтпътуване за Кападокия. Кратък престой и възможност за снимки при соленото езеро Тюз Гьол – с дължина 100 км, второто по големина в Турция.
Пристигане в  Кападокия. Настаняване в хотела. Вечеря.
По желание след вечеря – посещение на шоу спектакъл с фолклорни елементи и дервиши  - вкл.аперитив.
Нощувка

ТРЕТИ ДЕН:
Рано сутринта по желание и срещу допълнително заплащане - полет с балон над Кападокия. Мероприятието се провежда рано сутринта около 05.00 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат.

Закуска.
Целодневна екскурзия в Кападокия – музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували истински природни шедьоври.
Кападокия е споменавана още в Библията. Ранните християни са се заселили в тук, за да изповядват религията си спокойно. Посещение на гигантските конуси и комини в местността Юргюп в Кападокия. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно изработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били жилища на древните жители на Кападокия. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Продължаваме вълнуващото си пътуване из Кападокия с посещение на долината Дервент – Червената долина, долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството.
Следващата ни спирка в Кападокия е местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център – църквата на Симон Стълпник.
Посещение на градчето Аванос – древната Ванеса е поредното място в Кападокия, което ще Ви спре дъха с невероятната гледка към Къзълърмак, Червената река. Градът е известен с грънчарството, при което се използва пръст от наносите на реката, и е част от древното минало на Кападокия. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни. Посещение на открития музей Гьореме – най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от IX до XI век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, византийски икони и фрески. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза за спомен от Кападокия на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; те са разнасяли писма – основният начин на „комуникация” в древността). Следващата ни спирка е крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия. Намира се на най-високия връх в региона и предлага великолепна гледка над Кападокия.
Късния следобед прибиране в хотела. Вечеря.


Нощувкa.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска.
Програма по желание: Посещение с местен екскурзовод на подземния град Каймаклъ – древния град Енегул, с изградена инфраструктура под земята – над сто тунела и над 20 етажа под земята, от които детайлно са проучени едва най-горните 8 етажа, а  4 етажа са отворени за туристически посещения.
Освобождаване на хотела. Отпътуване за Коня
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска.
Освобождаване на хотела.
Екскурзионна програма: Посещение на мавзолея на Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи–мистици и най- четените суфи–поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най - либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му са повлияли и на най-големите интелектуалци: от Шекспир до Андерсен. 2008-а година бе обявена под егидата на ЮНЕСКО за посветена на паметта и мъдростта му, съдържаща послание за мир и толерантност в света. Разглеждане на "Дворецът Алаадин".
Около обяд екскурзията продължава с отпътуване към Бурса и посещение на гроба на Настрадин Ходжа. Градчето е с около 65 хил. жители, разположен в покрайнините на плодородна долина, северно от възвишенията Султанда. По времето на Римската и Византийската империя е познат, съответно като Филомелиум и Филомелион. По-късно става важен селчукски град, а накрая, през 14 век, преминава в ръцете на Отоманската империя. Само че преди това, през 13 век, в едно селце в съседната област Ескишехир, се родил Настрадин Ходжа. И със своята интелигентност и невероятно чувство за хумор станал не само известен, а и нещо като национален герой. Нещо повече, през вековете шегите му се предавали от уста на уста и днес вече са част от турския фолклор и култура. Посещение на "Центъра на света" според възгледите на Настрадин Ходжа.
Пристигане в Бурса. Разглеждане на забележителностите на града - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия – Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван във вътрешната и част. Разглеждане на етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей. 
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН:
Закуска.
Освобождаване на хотела. Възможност за свободно време за самостоятелно раглеждане на забележителностите на града.
Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с луксозен туристически автобус,
1 нощувка в Анкара със закуска и вечеря в хотел 4*,
2 нощувки в Кападокия със закуски и вечери в хотел 4*,
1 нощувка в Коня със закуска и вечеря в хотел 4*,
1 нощувка в Бурса със закуска и вечеря в хотел 4*,
Всички пътни и гранични такси по маршрута,
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 69г., при желание за по-голямо покритие, може да се доплати,
Екскурзоводско осблужване на български език от професионални екскурзоводи,
Обзорна обиколка на Анкара,
Обзорна обиколка на Кападокия с възможности за посещение на музеи и обекти /таксите се заплащат на място/,
Обзорна обиколка на Коня и Бурса
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Музей на анадолските цивилизации в Анкара – 36 т.л.,
Крепостта Ючхисар – 10 т.л.,
Скалните църкви в Гьореме – 54 т.л.,
Долината Зелве – 18 т.л.,
Подземният град Каймаклъ – 42 т.л. + екскурзоводско обслужване 15.00лв,
Турска вечер - ресторант с фолклорна програма – 30 евро (Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство),
Полет с балон над Кападокия – от 220 - 260 евро,
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица над 70г – 12.00лв,
Вечерно фолкорно шоу с дервиши – 18 евро(Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство)
Стара цена: 695.00 лв.
Цена от: 545.00 лв.
Запитване
Запитване към оферта
Име и телефон
E-mail
Вашето запитване
Оценете офертата
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

 

ТА "КРЕМИНА-ТУР" ЕТ Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството, включително и на този сайт, са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване!