Загреб, Плитвички езера и Постойна яма (№: )

Оценка:
Загреб, Плитвички езера и Постойна яма
zoom
Загреб, Плитвички езера и Постойна яма Загреб, Плитвички езера и Постойна яма Загреб, Плитвички езера и Постойна яма

4 дни / 3 нощувки
Маршрут: София - Загреб - Постойна яма - Плитвички езера - София

Дати на отпътуване: 05.09.2019, 31.10.2019

Цена от: 369 лв.
Дати на екскурзията ПРОМО цена Редовна цена Резервирай
05.09.2019 - 08.09.2019
потвърдена
369.00 лв.
валидна при плащане до 31.05.2019
385 лв.
валидна при плащане
от 01.06.2019
385 лв.
Редовна цена
31.10.2019 - 03.11.2019 369.00 лв.
валидна при плащане до 26.07.2019
385 лв.
валидна при плащане
от 27.07.2019
369.00 лв.
Промо цена
*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*При еднократно плащане без депозит има отстъпка от 2 лв.;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
Програма

Подарете си една приказка за езера, реки, водопади, гори, планини и пещери, чудновати животни, замъци и...красота, много красота в северозападния край на Балканския полуостров!

Възможност за отпътуване от следните градове:
Отпътуване от гр. Банско, от Автогарата, в 02:00 ч. (за дата 05.09.2019)!
Отпътуване от гр. Сандански, от Автогарата, в 02:00 ч. (за дата 05.09.2019)!
Отпътуване от гр. Благоевград, от автобусна спирка срещу Лидъл (в посока София), в 03:00 ч. (за дата 05.09.2019)!


1-ви ден:
Отпътуване от гр. София, от площад "Руски паметник", в 05:00 ч., в посока Загреб.
Разходка в централната част на Загреб и разглеждане на: площад Бан Йелачич, Старият град, Катедралата, Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата “Св. Марк”, Парламентът, църквата “Св. Катерина”, улицата, разделяща Горен и Долен град.
Късно настаняване в хотел 3* в Загреб.
Нощувка.

2-ри ден:
Закуска.
Отпътуване към национален парк Плитвички езера, регистриран като туристически обект през 1949 г. и е добавен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО през 1979 г. и е добавен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО през 1979 г. Районът представлява шедьовър на природата – уникална система от 16 езера, свързани помежду си от живописни водопади, обградени от хълмове, планини и пещери, прохладни горски масиви и тучна растителност. Стъпвайки върху някое от дървените мостчета, човек съзира феерия от синьо и зелено, и се чувства като в приказка за горски елфи и самодиви. Пешеходна разходка из парка с почивка за обяд (не е включен в цената). Възможност за разходка с корабче по едно от езерата.
Отпътуване за Кварнерския залив.
Настаняване в хотел 3* в град Църквеница.
Вечеря в ресторанта на хотела.
Нощувка.

3-ти ден:
Закуска.
Отпътуване за пещерата Постойна яма.
Постойна яма е карстова пещерна система с дължина 20 570 метра и дълбочина 115 метра. Тя е най-дългата пещерна система в страната и една от най-значимите и туристически дестинации. Предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Пещерата е хилядолетно дело на река Пивка. Отворена е за посещение през далечната 1819 г. и до днес изумява своите посетители с шеметна разходка с влакче, с фантастичните пещерни форми,с размерите, с акустиката и с акваруима с протеи (или наричани още „човешки рибки” – най-голямото пещерно земноводно в света).
Групата се отправя към замъка Предяма само на около десет километра от пещерата Постойна яма. Изграден в самата скала възможност да се пренесете за кратко в рицарският живот.Построен преди 700 години в самата скала на височина 123м., той е служел за убежище на непокорния рицар Еразем от Предяма.
Групата се отправя към замъка Предяма, само на около десет километра от пещерата Постойна яма. Изграден в самата скала възможност да се пренесете за кратко в рицарският живот.Построен преди 700 години в самата скала на височина 123м., той е служел за убежище на непокорния рицар Еразем от Предяма.
Вечеря в хотела.
Нощувка.

4-ти ден:
Закуска.
Отпътуване за Риека - днес най-голямото хърватско пристанище и един от най-динамичните хърватски градове, носещи обаянието на адриатика и запазил великолепни архитектурни паметници.
Посещение на Тръсат (т. нар Горен Град), разглеждане отвън на църквата посветена на Дева Мария с чудотворна икона закриляща града и замъка. Тръсатския замък е едно от най-добре запазените отбранителни съоръжения в Хърватска с внушителен силует, издигнат на хълм 138 м. над морското равнище.
Отпътуване към България.

Цената включва

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • пътни, магистрални такси и паркинги;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 2*+ в Църквеница / остров Крк / Кварнернски залив;
 • посещение на Национален парк „Плитвички езера“ (без включена входна такса)
 • екскурзия до пещерата Постойна яма и замъка Предяма (без включена входна такса);
 • посещение на Тръсат;
 • екскурзоводско обслужване

Цената не включва

 • доплащане за единична стая – 90 лв.
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 г. не се застраховат.
 • доплащане за отпътуване от гр. Банско, от Автогарата, в 02:00 ч. (за дата 05.09.2019)! - минимум 10 записани туриста - 20 лв.
 • доплащане за отпътуване от гр. Сандански, от Автогарата, в 02:00 ч. (за дата 05.09.2019)! - минимум 10 записани туриста - 20 лв.
 • доплащане за отпътуване от гр. Благоевград, от автобусна спирка срещу Лидъл (в посока София), в 03:00 ч. (за дата 05.09.2019)! - 10 лв.
Първата цена е промоционална и не се начисляват допълнителни отстъпки.

Начин на плащане:
 • Депозит: 120 лв. на човек.
 • Доплащане: 14 дни преди датата на отпътуване.
Входни такси:
 • вход за Национален парк "Плитвички езера" – 130 куни - възрастни; 90 куни - студенти; 70 куни - деца от 7 до 18 години; без входна такса за деца до 7 години;
  комбиниран билет за пещерата Постойна яма и замъка Предяма – 28.60 евро - възрастни; 22.80 евро - 16 - 25 ученици и студенти; 18.60 - деца под 16 г.;

Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Забележки:
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията;
 • Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност за евентуалната им промяна, при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси за посещаваните по програмата обекти.
 • При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ , удостоверяващ отстъпката /студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/
 • Програмата се осъществява при минимум 35 записани туристи.
 • Задължително изискване към туристите, които се движат с водач по време на обиколката на "Плитвички езера" е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът.
 • При мъгла, непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути, при лошо време или след проливни дъждове и свлачища, или други неподходящи метеорологични условия водачът има право еднолично да промени програмата от съображения за сигурността на участниците.
 • Обиколката на "Плитвички езера" е достъпна за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или др. заболявания.
 • Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани.
 • Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!
Необходими документи:
 • Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.
 aTlasS
Цена от: 369.00 лв.
Запитване
Запитване към оферта
Име и телефон
E-mail
Вашето запитване
Оценете офертата
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

 

ТА "КРЕМИНА-ТУР" ЕТ Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството, включително и на този сайт, са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване!