СПА почивка в Пирин и посещение на Рилския манастир (№: )

Оценка:
Топ оферта
СПА почивка в Пирин и посещение на Рилския манастир
zoom
СПА почивка в Пирин и посещение на Рилския манастир СПА почивка в Пирин и посещение на Рилския манастир СПА почивка в Пирин и посещение на Рилския манастир СПА почивка в Пирин и посещение на Рилския манастир

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на провеждане:
22.03.2019 г.
07.06.2019 г.
02.08.2019 г.
01.11.2019 г.

 

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 06:00 ч. по маршрут Сливен - Стара Загора - Чирпан – Велинград, за да стигнем до Разлог, близо до който се намира хотелски комплекс „Аспен Ризорт”. Комплексът се намира в живописната Разложка котловина, заобиколен от величествените Рила, Пирин и Родопи. Настаняване и обяд. След обяда свободно време и възможност за посещение на SPA центъра на хотела, който разполага с минерални басейни - вътрешен и външен, джакузи, сауна, парна баня, фитнес. За желаещите - екскурзия до с. Добърско, където ще посетим църквата „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“. Храмът е единственият в България, посветен на тези светци и е паметник на културата с национално значение.
Следва посещение на Банско. Градът е атрактивна дестинация през всички сезони на годината. Интересни забeлежителности в града са къщата музей „Никола Вапцаров”, къщата музей „Неофит Рилски”, паметникът на св. Паисий Хилендарски и Веляновата къща. Ще имаме свободно време за посещение на музеите (по желание) и разходка из града.
Вечеря, свободно време и нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Свободно време, възможност за посещение на SPA центъра на хотела. За желаещите - екскурзия до Рилския манастир (осигурен е сух пакет с храна). Историята на Рилската света обител е пряко свързана с българския светец и отшелник, небесен закрилник и покровител на българския народ св. Иван Рилски. Пещерата, където свети Иван Рилски се оттеглил и преживял последните седем години от живота си, е на около 3 км от манастира, като до нея има добре обозначена пътека. Съществува поверие, че който се промуши през дупката в скалата на пещерата, без да докосне стените й, е праведен. Манастирът „Свети Иван Рилски“ е построен на мястото на стара постница през 927 – 941 г. от Иван Рилски. През XIV в. в двора му е издигната отбранителна кула и малка еднокорабна черква от местния феодален владетел протосеваст Хрельо. Кулата е най-старата запазена сграда в манастирския комплекс и по стил принадлежи към архитектурата на Търновската художествена школа. Като паметник с изключителна стойност и значение за световната култура, Рилският манастир е включен в Списъка на световното наследство под егидата на ЮНЕСКО. И до днес той е действащ манастир.
Връщане в хотела, свободно време и вечеря.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела и отпътуване за Юндола. Целият район около Юндола е изключително живописен. В близост до курорта се намират резерватите Рогачица и Валявиците, Филибишка поляна, местностите Черновец и Куртово, спортната база „Белмекен” и природната забележителност Пашови скали. Продължаваме за Батак. Регионът на Батак е населяван още от най-древни времена. За това свидетелстват множеството тракийски, римски и славянски крепости, могили и мостове, открити в района. Името на града се свързва най-вече с Априлското въстание, когато многохилядна турска войска изгаря до основи селището. Загиват над пет хиляди души, като около две хиляди са изгорени живи в църквата „Св. Неделя”.
Днес интересни за посетителите са Историческият музей, църквите „Св. Богородица” и „Св. Неделя” и Балиновата къща, намиращи се в центъра на Батак.
Отпътуване за Чирпан, Стара Загора и Сливен.
Цената от 164 лв. е за ранни записвания, направени до месец преди датата на отпътуване.
Стандартната цена е 169 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
 • Две нощувки със закуска, обяд и вечеря в хотелски комплекс „Аспен Резорт“
http://www.aspenresort.bg/aspen/room?hid=2&room_type=Studio;
 • Ползване на SPA центъра на хотела - минерални басейни - вътрешен и външен, джакузи, сауна, парна баня, фитнес, чадър и шезлонг;
 • Екскурзия до Рилски манастир, с осигурен сух пакет с храна;
 • Екскурзия до с. Добърско и посещение на църквата „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“;
 • Представител от „Дорис“.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
 • Разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Внасяне на 30% капаро;
 • Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;
 • Цената е валидна при минимум 35 човека;
 • Цената от 164 лв. е за ранни записвания, направени до месец преди датата на отпътуване;
 • Стандартната цена е 169 лв. .

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.
 
 
 
Цена от: 164.00 лв.
Запитване
Запитване към оферта
Име и телефон
E-mail
Вашето запитване
Оценете офертата
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

 

ТА "КРЕМИНА-ТУР" ЕТ Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството, включително и на този сайт, са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване!