Празник на Златоградското чеверме (№: )

Оценка:
Препоръчано
Празник на Златоградското чеверме
zoom
Празник на Златоградското чеверме Празник на Златоградското чеверме Празник на Златоградското чеверме

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус
Дата: 04.05.2019 г.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от Сливен в 6:30 часа посока Стара Загора – Чирпан - Златоград. Пристигане в Златоград, където от 11:00 часа започва станалият вече традиционен Празник на златоградското чеверме. В центъра на града по случай предстоящия Гергьовден ще завъртят над 150 чевермета. Под звука на гайдите и родопските песни, сред аромата на вкусното черевме, смесен с омайния планински въздух се разхождат облечени в народни носии родопчани, извиват се хора, различни фолклорни групи и състави изнасят до късно вечерта своите представления. Този ден гостоприемните златоградчани показват на гостите на града майсторлъка си в приготвянето на златоградското чеверме и други автентични местни ястия като булгур, месо под чуруп, масло, приготвено в бурило, петатник и др. и предлагат на всеки възможност за дегустация. Едновременно с това се демонстрират традициите и историята на Родопския край. Може да видите традиционни родопски носии, съдове и предмети от миналото, да чуете колоритния родопски диалект, да усетите танците, музиката и мистичния звук на гайдите от този край.
Настаняване в комплекс „Ягнево“ http://yagnevo.com. В магнетичната Родопа планина, само на 13 км от Златоград, комплексът предлага удобно настаняване и екологична храна, спортен риболов, релакс зона, прекрасна панорама и чист въздух! Комплексът предлага безплатен WiFi.
Вечеря (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска. Свободно време. Можете да останете в комплекса, където любителите рибари задължително ще хвърлят въдица в изкуственото езеро, зарибено с шаран и пъстърва, а планинарите могат да се разходят сред природата по близки маршрути до природни феномени и древни светилища по маркирани пътеки, като тази до Скалния култов комплекс.
ИЛИ
Отпътуване за Златоград, където празникът продължава. Свободно време. Можете отново да се потопите в атмосферата на Празника на златоградското чеверме или да посетите Стария град, където е Ареалният комплекс със старата чаршия, множеството дюкянчета, работилнички и музеи. Можете да поседнете в кафенето, където правят прочутото въртяно кафе, да посетите Музея на Делю Хайдутин, да влезете в занатчийниците и да видите на живо как са се изработвали различни вещи от бита по време на Възраждането, да си купите сувенир.
Връщане в комплекс „Ягнево”. Свободно време за почивка и наблюдение на прекрасната панорама към Родопите, Гюмюрджински снежник и вр. Вейката. А може и да се раздвижите с игра на волейбол, баскетбол или футбол, да се разходите до близката малка конна база или да ползвате фитнес уредите край басейна.
Вечеря с включена в менюто порция Гергьовско агне. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. В 11:00 часа отпътуване в посока Кърджали. Свободно време за обяд в южния град и продължаваме към древното светилище Перперикон.
Перперикон е един от най-древните монументални мегалитни паметници, изцяло изсечен в скалите. Той е и една от най-популярните туристически дестинации в България. Свещеният град е уникален в археологически, исторически, природен и мултирелигиозен аспект. Хората от векове вярват в магическата енергия на това място, което все още крие много загадки.
Според легендите, две съдбоносни пророчества били направени от олтара на Перперикон. Първото предопределило велики завоевания и слава на Александър Македонски, а второто, направено няколко века по-късно, предвещало властта и силата на първия римски император Гай Юлий Цезар. Ще имате възможност да се разходите из комплекса и да усетите енергията на това мистично място.
Отпътуване за Чирпан - Стара Загора и Сливен. Пристигане вечерта.

Цената от 149 лв. е за ранни записвания, направени до месец преди датата на отпътуване.
Стандартната цена е 154 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
 • Две закуски и една вечеря с Гергьовско агне в Комплекс „Ягнево“ http://yagnevo.com/;
 • Спортен риболов (без такса, плаща се само улова);
 • Забавления за малки и големи – площадка за игри, свободно пасящи кончета пони и зоокът с диви животни;
 • Светлинно шоу– Планетариум на открито „Звездно небе“;
 • Представител от ТА

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Входна такса за Перперикон - 6 лв.;
 • Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;
 • Разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
 • внасяне на 30% капаро;
 • доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;
 • цената от 149 лв. е за ранни записвания, направени до месец преди датата на отпътуване;
 • стандартната цена е 154 лв.;
 • цената е валидна при минимум 35 човека.

Такса прекратяване:
 • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

ЗАБЕЛЕЖКА
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Цена от: 149.00 лв.
Запитване
Запитване към оферта
Име и телефон
E-mail
Вашето запитване
Оценете офертата
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

 

ТА "КРЕМИНА-ТУР" ЕТ Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството, включително и на този сайт, са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване!